Vereniging

Algemeen

Al sinds 1974 wordt er in Goirle in verenigingsverband gebadmintond, sinds 1 augustus 1974 om precies te zijn, toen de B.C. Goirle werd opgericht. B.C. Goirle is niet alleen een van de oudste maar ook een van de grootste badmintonverenigingen van Goirle en het is een club met de meeste variatie in soorten leden. Het betreft hier Jeugd, Recreanten en Competitiespelers.

Jeugd heeft bij B.C. Goirle speciale aandacht. Dit blijkt ook uit het grote aantal ex-jeugdleden in de hoogste teams van de senioren competitie die afkomstig zijn van de B.C. Goirle jeugdopleiding. Jeugdlid kun je worden vanaf een jaar of 6.

Bij de senioren is plaats voor elk niveau speler: of het nu een beginnende recreant, gevorderd recreant of district-competitiespeler is maakt niet uit. Iedereen is welkom. Je kunt spelen met spelers van je eigen niveau maar als je het spel beter wilt leren beheersen is het ook geen probleem te spelen met spelers die sterker zijn. Een en ander wordt gereguleerd d.m.v. een indeelsysteem.

Om het spel te leren, het huidige niveau te handhaven of om het niveau te verbeteren worden er trainingen gegeven. De trainingen vinden plaats gedurende de normale speelavonden en tijden. De trainingen worden verzorgd door professionele trainers.

Naast het beoefenen van de badmintonsport vindt de vereniging het sociale aspect ook heel belangrijk. Na een speelavond of een competitiewedstrijd wordt er dan ook gezellig met elkaar een drankje genuttigd. En natuurlijk gaat het dan niet over badminton alleen.

Als laatste maar niet minder belangrijk is het groot aantal vrijwilligers dat B.C. Goirle heeft. Ongeveer 15 vrijwilligers zorgen er voor dat de vereniging draait zoals hij draait. In de huidige tijd mag je daar als vereniging heel erg blij mee zijn. Dit geeft ook het verenigingsgevoel weer wat heerst binnen de club.